Seminar: Fremtidens matprosessering
14
Jun 2022
12:00
Richard Johnsens gate 1, Stavanger, Norge
Sunn, trygg og bærekraftig mat er fremst i panna hos alle som tenker mat-innovasjon. Derfor samarbeider norske og europeiske forskere om å utforske seks nyskapende prosesseringsteknologier for mat: Høytrykk, mikrobølger, pulserende elektriske felt, ultrafiolett lys, ultralyd og plasma-aktivert vann.
Vi vil gjerne dele kunnskapen med norske matprodusenter, og ønsker velkommen til Måltidets hus i Stavanger tirsdag 14. juni.
Vi byr på:
- Siste nytt om de seks teknologiene og hvordan de scorer på bærekraft og mattrygghet
- Interessante perspektiver på fremtidens mat
- En praktisk veiledning for markedskommunikasjon
- Omvisning på tilgjengelig utstyr – med smaksprøver
I tillegg kan du være blant de aller første som tester et nytt nettbasert verktøy for å ta gode beslutninger om prosessinnovasjon.
Fagfolk og utstyrsleverandører fra hele Europa vil være til stede.
Arrangementet er gratis, men vi ønsker at du melder deg på, så vi kan beregne lunsj og smaksprøver.
Program
12.00-12.35: Velkommen, og resultater fra iNOBox. Tone Mari Rode, forsker og prosjektleder Nofima
12.35-12.45: Lansering av nettbasert verktøy. Wilhelm Solheim, nettredaktør Nofima
12.45-13.00: Hvordan markedsføre mat laget med nye prosesseringsteknologier? Themistoklis Altintzoglou, forsker Nofima
13.00-13.15: Kaffepause
13.15-13.45: Om fremtidens mat: Hvilken rolle spiller teknologiutviklingen? Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør Nofima
13.15-13.45: Slik produserer vi mat om 10 år (Industripartner. TBA)
14.00-14.15: Diskusjon
14.15-14.30: Pause
14.30-15.30: Omvisning i prosesshallen: presentasjon av teknologiene, stasjoner med eksperter og smaksprøver
15.30: Vel hjem
Arrangementet passer for
Deg som er matprodusent eller jobber i matindustri, eller er interessert i mulighetene ved nye prosesseringsteknologier.
Vel møtt!