Nyheter

Prosessering med pulserende elektriske felt kan gi en rekke fordeler, og også spare energi i matproduksjonen.

Ny prosessering kan gjøre maten mer bærekraftig

Skal vi bremse klimaendringene, må matproduksjon gjøres mer bærekraftig. I forskningen foregår et intenst arbeid med å finne…

Nyttig veileder for markedskommunikasjon

Markedsforskere har utviklet en veileder for matprodusenter som skal selge produkter som er behandlet med nye prosesseringsteknologier. Matindustrien…

Fiberoptiske temperaturfølere på grillet kylling.

Resultater fra forsøk med de seks teknologiene

For å sikre at matvarer er trygge, og gi dem lengre holdbarhet, er det vanlig at matprodusenter behandler…

Informasjon om fremtidens matprosessering samlet på nett

Ignacio Alvarez (høyre) fra Universitet i Zaragoza i Spania viste frem gulrøtter som er…

Fornøyd prosjektleder Tone Mari Rode.

Vellykket konsortiemøte

Prosjektet er nå inne i avslutningsfasen, og resultatene tikker inn. Det fikk deltakerne merke da et møte for…

Endelig klart for forskningsopphold

Etter flere utsettelser på grunn av koronapandemien har vi endelig klart å få til et forskningsopphold i prosjektet…

- Novel food-regelverket har vært til hinder for innovasjon, men nå er regelverket forbedret, sier Sveinung Grimsby.

Mataktørene lykkes bedre med innovasjon ved åpenhet og samhandling

Radikale innovasjoner i matnæringene er tema for dokotorgradsavhandlingen til Sveinung Grimsby.   Det finnes ulike typer innovasjon. Det…

© Syda Productions - stock.adobe.com

Markedskommunikasjon for innovativ mat

Av Themis Altintzoglou, seniorforsker i Nofima Når matprodusenter skal lage strategier for markedskommunikasjon, er det lurt å være…

Korona skaper utfordringer for iNOBox

iNOBox er et stort prosjekt, og vi har hatt en rekke aktiviteter med mange partnere siden oppstarten i…

«e-Verktøykassen» i rute

En av hovedleveransene i iNOBox-prosjektet er et åpent tilgjengelig nettsted som samler all dokumentasjon om hva de seks…

Tone Mari Rode

Ny leder for iNOBox

Fra og med september har forsker Tone Mari Rode overtatt som prosjektleder for iNOBox. Rode har fra før…

Teamsmøte. Kan vi ikke møtes som vanlig, så møtes vi på nett.

Prosjektmøtet 2020 ble digitalt

Den 21. oktober var iNOBox-partnere samlet for å bli oppdatert på prosjektets framdrift. Nær 40 deltakere fikk høre…

Hva vet du egentlig om sosiale utfordringer i matindustrien?

Første analyse av sosial bærekraft i matindustrien

Som del av iNOBox-prosjektet undersøker forskere ved Norsus hvordan det står til med den sosiale bærekraften i matindustrien.…

CO2-metting kan gi lengre holdbarhet for kylling

Matforskere tester nyskapende løsninger for å bidra til mindre matsvinn og bedre mat. Liker du ferdig stekt, oppskåret…

Miljøvennlig eller lettvint mat, hva velger du i butikken?

Kronikk av Themis Altintzoglou, seniorforsker i Nofima Forbrukerne er mer opptatt av miljøhensyn og lettvint mat enn av…

Forbrukerdata blir kommunikasjonsverktøy

Slik ser det ut når markedsforskere designer et beslutningsstøtteverktøy for markedskommunikasjon. Markedsforskerne Themis Altintzoglou og Morten Heide ved…

Ny doktorgradsstudent på PEF og ultralyd

Leire Astrain er vår nye PhD-student i Pulserende elektriske felt (PEF) og ultralyd til matprosessering. Hun vil gjøre…

iNOBox presenterer seg i Europa

iNOBox-forskere presenterer arbeidet sitt på flere vitenskapelige konferanser i sommer. Formidling av prosjektets hypoteser, forskningsmetoder og resultater er…

Skal analysere komplekse data for iNOBox

Oscar Rangel-Huerta er vår nye postdoktor i arbeidet med å kartlegge potensialet for allergenisitet. Oscar er ekspert i…

Stephane Simon

Styrket laget innen plasmaaktivert vann

Fra og med januar i år er Stephane Simon på plass som doktorgradsstudent innen plasmaaktivert vann. Stephane vil…

Fortsatt blide prosjektpartnere utenfor Nofimas lokaler på Ås.

Godt prosjektmøte

Sist uke var 35 prosjektpartnere samlet på Ås til et todagers prosjektmøte. På møtet fikk prosjektpartnerne oppdatering på…

Fryse- og tørkeforsøk med ultralyd

Ultralyd en innovativ prosess som kan forbedre varmeoverføring i mat. Et av målene i iNOBox-prosjektet er å finne…

Ledig PhD-stilling innen PEF og Ultralyd

Unizar har ledig en treårig PhD-stilling innen matprosesseringsteknologiene Pulsed Electric Fields og Ultralyd. Stillingsbeskrivelsen foreligger på engelsk: Description…

iNOBox logo

iNOBox presentert på Bionærdagen

Prosjektleder Estafanía Noriega Fernández var invitert til å presentere prosjektet under Bionærdagen 15. november 2018. Arrangementet var rettet…

Fiberoptiske temperaturfølere på grillet kylling.

Hvor mye kan holdbarheten på kylling forlenges?

Det er hektisk aktivitet i iNOBox for tiden. Den Stolte Hane har kommet med innspill til problemstillinger som…

Tem Thi Dang er postdoc i iNOBox.

Velkommen, Tem!

Mandag 1. oktober startet Tem Thi Dang sin treårige postdoc-stilling hos Nofima i Stavanger, og skal jobbe i…

Ledig postdoktor-stilling ved Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet har ledig en toårig postdoktor-stillingen knyttet til iNOBox-prosjektet. Les mer og søk på stillingen «Postoctoral researcher in…

PhD-stilling innen kald plasma-teknologi

Universitetet i Liverpool har ledig en PhD-stilling innen feltet plasma-aktivert vann (PAW). Stipendiaten vil være tilknyttet iNOBox. Les…

Postdoktorstilling innen matrelatert prosessteknologi

Nofima har ledig en treårig postdoktorstilling innen feltet innovativ prosesseringsteknologi for mat. Stillingen vil ha fokus på høytrykksteknologi,…

Glade prosjektpartnere under oppstartsmøtet i Stavanger, april 2018.

Vi er i gang!

25 prosjektdeltakere var samlet i Stavanger to dager i april for å sparke i gang prosjektet. Forskere, utstyrsleverandører…

Prosjektleder Estefanía Noriega Fernández ser fram til å sette i gang med prosjektet sammen med mange spennende partnere.

Nett-verktøy skal hjelpe matprodusenter å lage sunnere og tryggere mat

Tenk om vi kastet mindre mat, fikk flere matvarer uten allergener, og kunne bruke mindre energi på matproduksjon?…