Nyheter
Ny prosessering kan gjøre maten mer bærekraftig
Skal vi bremse klimaendringene, må matproduksjon gjøres mer bærekraftig. I forskningen foregår et intenst arbeid med å finne…
Nyttig veileder for markedskommunikasjon
Markedsforskere har utviklet en veileder for matprodusenter som skal selge produkter som er behandlet med nye prosesseringsteknologier. Matindustrien…
Resultater fra forsøk med de seks teknologiene
For å sikre at matvarer er trygge, og gi dem lengre holdbarhet, er det vanlig at matprodusenter behandler…
Informasjon om fremtidens matprosessering samlet på nett
Ignacio Alvarez (høyre) fra Universitet i Zaragoza i Spania viste frem gulrøtter som er…
Vellykket konsortiemøte
Prosjektet er nå inne i avslutningsfasen, og resultatene tikker inn. Det fikk deltakerne merke da et møte for…
Endelig klart for forskningsopphold
Etter flere utsettelser på grunn av koronapandemien har vi endelig klart å få til et forskningsopphold i prosjektet…
Mataktørene lykkes bedre med innovasjon ved åpenhet og samhandling
Radikale innovasjoner i matnæringene er tema for dokotorgradsavhandlingen til Sveinung Grimsby. Det finnes ulike typer innovasjon. Det…
Markedskommunikasjon for innovativ mat
Av Themis Altintzoglou, seniorforsker i Nofima Når matprodusenter skal lage strategier for markedskommunikasjon, er det lurt å være…
Korona skaper utfordringer for iNOBox
iNOBox er et stort prosjekt, og vi har hatt en rekke aktiviteter med mange partnere siden oppstarten i…
«e-Verktøykassen» i rute
En av hovedleveransene i iNOBox-prosjektet er et åpent tilgjengelig nettsted som samler all dokumentasjon om hva de seks…
Ny leder for iNOBox
Fra og med september har forsker Tone Mari Rode overtatt som prosjektleder for iNOBox. Rode har fra før…
Prosjektmøtet 2020 ble digitalt
Den 21. oktober var iNOBox-partnere samlet for å bli oppdatert på prosjektets framdrift. Nær 40 deltakere fikk høre…
Første analyse av sosial bærekraft i matindustrien
Som del av iNOBox-prosjektet undersøker forskere ved Norsus hvordan det står til med den sosiale bærekraften i matindustrien.…
CO2-metting kan gi lengre holdbarhet for kylling
Matforskere tester nyskapende løsninger for å bidra til mindre matsvinn og bedre mat. Liker du ferdig stekt, oppskåret…
Miljøvennlig eller lettvint mat, hva velger du i butikken?
Kronikk av Themis Altintzoglou, seniorforsker i Nofima Forbrukerne er mer opptatt av miljøhensyn og lettvint mat enn av…
Forbrukerdata blir kommunikasjonsverktøy
Slik ser det ut når markedsforskere designer et beslutningsstøtteverktøy for markedskommunikasjon. Markedsforskerne Themis Altintzoglou og Morten Heide ved…
Ny doktorgradsstudent på PEF og ultralyd
Leire Astrain er vår nye PhD-student i Pulserende elektriske felt (PEF) og ultralyd til matprosessering. Hun vil gjøre…
iNOBox presenterer seg i Europa
iNOBox-forskere presenterer arbeidet sitt på flere vitenskapelige konferanser i sommer. Formidling av prosjektets hypoteser, forskningsmetoder og resultater er…
Skal analysere komplekse data for iNOBox
Oscar Rangel-Huerta er vår nye postdoktor i arbeidet med å kartlegge potensialet for allergenisitet. Oscar er ekspert i…
Styrket laget innen plasmaaktivert vann
Fra og med januar i år er Stephane Simon på plass som doktorgradsstudent innen plasmaaktivert vann. Stephane vil…
Godt prosjektmøte
Sist uke var 35 prosjektpartnere samlet på Ås til et todagers prosjektmøte. På møtet fikk prosjektpartnerne oppdatering på…
Fryse- og tørkeforsøk med ultralyd
Ultralyd en innovativ prosess som kan forbedre varmeoverføring i mat. Et av målene i iNOBox-prosjektet er å finne…
Ledig PhD-stilling innen PEF og Ultralyd
Unizar har ledig en treårig PhD-stilling innen matprosesseringsteknologiene Pulsed Electric Fields og Ultralyd. Stillingsbeskrivelsen foreligger på engelsk: Description…
iNOBox presentert på Bionærdagen
Prosjektleder Estafanía Noriega Fernández var invitert til å presentere prosjektet under Bionærdagen 15. november 2018. Arrangementet var rettet…
Hvor mye kan holdbarheten på kylling forlenges?
Det er hektisk aktivitet i iNOBox for tiden. Den Stolte Hane har kommet med innspill til problemstillinger som…
Velkommen, Tem!
Mandag 1. oktober startet Tem Thi Dang sin treårige postdoc-stilling hos Nofima i Stavanger, og skal jobbe i…
Ledig postdoktor-stilling ved Veterinærinstituttet
Veterinærinstituttet har ledig en toårig postdoktor-stillingen knyttet til iNOBox-prosjektet. Les mer og søk på stillingen «Postoctoral researcher in…
PhD-stilling innen kald plasma-teknologi
Universitetet i Liverpool har ledig en PhD-stilling innen feltet plasma-aktivert vann (PAW). Stipendiaten vil være tilknyttet iNOBox. Les…
Postdoktorstilling innen matrelatert prosessteknologi
Nofima har ledig en treårig postdoktorstilling innen feltet innovativ prosesseringsteknologi for mat. Stillingen vil ha fokus på høytrykksteknologi,…
Vi er i gang!
25 prosjektdeltakere var samlet i Stavanger to dager i april for å sparke i gang prosjektet. Forskere, utstyrsleverandører…
Nett-verktøy skal hjelpe matprodusenter å lage sunnere og tryggere mat
Tenk om vi kastet mindre mat, fikk flere matvarer uten allergener, og kunne bruke mindre energi på matproduksjon?…