Hvor mye kan holdbarheten på kylling forlenges?

Fiberoptiske temperaturfølere på grillet kylling.
Fiberoptiske temperaturfølere på grillet kylling. Foto: Tommy Ellingsen © Nofima

Det er hektisk aktivitet i iNOBox for tiden. Den Stolte Hane har kommet med innspill til problemstillinger som bør undersøkes. Vi undersøker kombinasjoner av CO2-behandling, høytrykksprosessering og mikrobølger ut fra innspillene og målsettingen vår om å kartlegge muligheter med ny teknologi.

Et av de resultatene vi ser med en gang, er at det er mulig å få ulik tekstur på kyllingskivene med de ulike teknologiene, slik at produktet bedre kan tilpasses markedet.

Bildet viser skiver av stekt kyllling som etter pakking skal pasteuriseres ved hjelp av mikrobølger. Underveis i behandlinen blir blant annet temperaturen dokumentert, her med fiberoptiske temperaturfølere.